Ellin kanssa käytiin taas viime viikolla tokoilemassa sisarusten kanssa. Olimme tällä kertaa Sammalojan kentällä. Ensin otin Jamin kanssa hieman agilityä mielenvirkistykseksi, ja hyvin oli kuviot vielä muistissa. Sitten otin Eetun ja Ellin kentälle, ja Eetu pääsi ekana hommiin. Teimme seuraamista, kauko-ohjausta, liikkeestä maahamenoa, istumista ja seisomista. Eetu tokoili oikein mukavasti. Sitten oli Ellin vuoro. Aluksi otimme luoksetuloa ja Pasi sai toimia avustajana ja pitää pentuja paikallaan kun omistajat juoksi karkuun. Sitten otimme Ellin kanssa vielä sivulle tuloa ja seuraamista muutamia askelia, sekä ruutua.

Sunnuntaina käytiin Haukkukeitaalla katsomassa agilitykisoja ja moikkaamassa Ellin Sylvi-siskoa. Elli olisi kovasti halunnut radalle, ja piti melkoista riekkumista kentän laidalla. Pitänee vissiin useammin mennä katsomaan kisoja ja muita koiratapahtumia ja opetella ettei siellä tarvitse riehua :) Muut koirat ja ihmiset oli oikein kivoja ja kaikkia olisi tehnyt mieli moikkailla.

Tänään päästiin pitkästä aikaa hakutreeneihin Eetun ja Ellin kans. Tallasimme noin 200 m pitkän eli avoimen luokan alueen. Otin Eetulle neljä maalimiestä, joista kolmas oli umpparissa. Kaksi ekaa olivat etukulmissa, ja Eetu tarkisti ne hyvin ja ilmaisukin onnistui mallikkaasti. Kolmannelle pistolle Eetu teki hyvän ja syvän piston, mutta ei edennyt keskilinjan suuntaisesti tarpeeksi että olisi löytänyt umpparin. Lähetin sitten uudestaan samalle puolelle, ja Eetu pysähtyi noin 20 m. päähän kuutelemaan että onko täällä mitään. Annoin sen seisoskella siinä aikansa ja sitten se jatkoi itsenäisesti matkaa ja umppari löytyi. Senkin ilmaisi hyvin eikä edes pahemmin yrittänyt kompostikehikon sisälle :) Neljäs maalimies oli ihan takakulmassa, ja hyvin Eetu jaksoi vielä senkin etsiä ja ilmaista. Kokonaisuudessaan oikein onnistunut treeni, ja mukana oli myös kolme vierasta maalimiestä. Ellille tehtiin ensin makkararinki, ja sitten kolme lyhyttä pistoa n. 10-15 metrin päähän. Hienosti Elli uskalsi lähteä metsään ja makkara maistui takaisin keskilinjalle asti. Pysyi siis maalimiehellä niin kauan kuin pitikin :)

Jälkeä olen tehnyt Ellin kanssa keskimäärin 2 kertaa viikossa. Elli kyllä tietää aina kun ollaan menossa jäljelle ja kulkee nokka maassa ja osaa jo itsenäisesti etsiä jäljen. Makupaloja on satunnaisesti siellä täällä, ehkä keskimäärin joka 5. askeleella. Pitäisi alkaa sitä keppien ilmaisuakin harjottelemaan, kun jäljestys sujuu jo niin kivasti :)