Viime viikko meni kokonaan muuttopuuhissa, ja treenailut jäivät melko vähiin. Muutimme nyt siis tänne Kuivasjärvelle rivitaloon, ja koirat ovat sopeutuneet tosi hyvin. Aitasimme pihan jo ennen muuttoa, niin koirat pääsivät heti omalle pihalle leikkimään ja samalla olivat poissa jaloista kun tavaroita kannettiin sisälle. Uusiin lenkkimaastoihin on tutustuttu pikkuhiljaa ja lupaavalta näyttää. Metsään pääsee ylittämällä vain yhden tien ja sitä riittääkin sitten niin pitkälle kuin jaksaa tarpoa :) Koirapuistokin löytyy parin sadan metrin päästä.

Ellille tuli taas silmätulehdus ja eilen kävin Akuutissa sitä näyttämässä. Silmissä ei ollut naarmuja, vaan tulehdus on kuulemma yleistä pennuilla kun tonkivat pölyistä maata yms. ja se ärsyttää silmiä. Saatiin nyt tipat kahdeksi viikoksi ja jos kuurin loputtua oireet palaa niin uusi keikka lääkäriin. Ainakin oireet on vähentyneet nyt kun kuuri on aloitettu. Elli oli taas reipas potilas lääkärissä ja sai kehuja hyvästä luonteestaan :) Hienosti antoi myös silmiä ronkkia kun lääkäri niitä tutki vaikka kuinka kauan. Eihän se siitä tietenkään nauttinut mutta heti kun lääkäri antoi namia tutkimuksen jälkeen niin häntä alkoi heilua :)

Tänään aloitimme sitten Ellin kanssa Minnan koirakoulun pentu-agility ryhmässä. Kurssi olisi alkanut oikeasti jo viime viikolla, mutta minä aamulla päätin leikata Ellin kynnet, ja yhtä kynttä leikkasin vahinossa liikaa. Verenvuoto loppui nopeasti, mutta aina kun Elli juoksi matolla tms niin verenvuoto jatkui. Jouduimme sitten jättämään ekat treenit väliin. Tänään sitten päästiin kuitenkin mukaan, ja oikein kivaa siellä olikin :) Harjoittelimme hyppyjä niin että rimat oli maassa, sekä erilaisia ohjauskuvioita kun koirat meni riman yli makupalakupille. Sitten otimme putkea, mini-kokoista puomia, pujottelua kujakepeillä sekä keinua. Elli oli hauska kujakepeillä, kun se ei käyttänyt katsetta ollenkaan vaan jäljesti oikean reitin makupalakupille :D Puomi ja keinu meni myös helposti nokka maassa kun matkalla oli nakinpaljoja. Näkyy olevan jälkihommista hyötyä siis agilityssäkin :) Muutenkin Elli toimi rauhallisesti eikä hötkyillyt turhia.

Huomenna ois sitten näytelmätreenit sukulaiskoirien kanssa ja yhteislenkkiäkin luvassa. Ilmoitin Ellin Kajaanin tammikuun näyttelyyn, aloitetaan sitten suoraan juniori-luokasta kun pentuluokissa ei tullut käytyä. Seisomista pitäis kyllä harjoitella enemmän kun se niin herkästi tarjoaa istumista. Ja varmaan sitä juoksemistakin ettei mene ihan pomppimiseksi. Mutta eipä tuo niin vakavaa hommaa ole, ja käsittelyssä ei ainakaan pitäis olla ongelmia kun kaikki ihmiset on tytyn mielestä niin ihania ja ne on ihan sitä varten olemassa että ne hoitaisi pikku-Elliä :)