Viikonloppu on mennyt pitkälti koirien kanssa puuhaillessa. Perjantaina oli Activen treenit, joissa teemana tällä kertaa takaaleikkaukset. Aluksi tein leikkaukset hivenen myöhässä, mutta Marin ohjeistuksen jälkeen saatiin ne onnistumaan vallan mainiosti :) Lisäksi harjoittelimme pujottelua, jossa ideana oli saada kepeille "imua", eli koira hakeutuu itsenäisesti oikeaan väliin ja hakee kepit itseäisesti kauempaakin. Alotimme n. 5 metrin päästä avokulmasta, ja pidensin lähetysmatkaa joka kerta n. 10 metriin asti. Elli teki oikein joka kerta :) Lisäksi otimme A:ta ja keinua. A-este oli radan lopussa, ja Mari huomautti että käännyn Elliä vastaan aina kun pysäytän sen kontaktille. Sitten kun kokeilimme että jatkan vaan juoksemista, niin läpihän se kontaktista tuli... Toisella kerralla pysähtyi kuitenkin. Nyt otetaan siis kontaktit tehotreenin alle, jotta Elli tekisi ne oikein vaikka minä tekisin voltteja ;) Keinulla Elli jostain syystä jännitti, ja teki sen aika hitaasti. Otettiin hihnassa paljon toistoja keinulle.

Lauantaina olimme kisoissa Virpiniemessä. A-kisa oli agilityrata, jossa oli kaikki kontaktiesteet mukana. Kaikki sujui hyvin keinulle asti, johon menin aika kovalla vauhdilla perjantain ongelmien vuoksi. Nytpä ei keinu sitten ollutkaan pelottava, en tiedä luuliko Elli sitä puomiksi, mutta lentokeinu siitä tuli. Tämän jälkeen minulla meni pasmat niin sekaisin että kämmejä tuli lisääkin, ainakin putkeen mentiin väärästä päästä ja jotain muutakin varmaan sählättiin. B-kisa oli onneksi hyppyrata, joten kontakteista ei tarvinnut huolehtia. Tämä rata menikin virheettömästi siihen saakka, kunnes 3. viimeisen esteen jälkeinen käännös meni pitkäksi, ja Elli käväisi kehänauhan ulkopuolella... Siitähän sitten hylky tuli meille. Tämän jälkeen oleva pujottelu ja viimeinen hyppy menivät tietenkin myös hienosti ;) Pienestä se oli taas kiinni, mutta sellainen tämä laiji on. Päätin nyt, että loppuvuosi kisataan vain hypäreitä (jos niitäkään) ja treenataan kontaktit varmemmiksi.

Kisojen jälkeen hain Jamin ja Eetunkin kyytiin, ja menin Kiikon kentälle jossa oli tokokoe. Sanni ja Lilli olivat saaneet upeat 190 pistettä alokasluokasta, harmi kun en ehtinyt nähdä heidän suoritustaan. Sitten menimme Huttukylään rakentamaan aitausta lampaille, kun viimein saimme lammasverkkoa hankittua. Outoa kun ei koko Oulun seudulta tuota meinannut löytyä mistään. Eilen teimme aitausta pimeän tuloon asti, ja tänään sitten teimme sen valmiiksi :) Nyt on lampailla mukavaa, kun saavat ulkoilla enemmän. Ja meillä ja koirilla se vasta mukavaa onkin, kun päästään paimentamaan kunnolla :) Koirat onkin nyt melkosen väsyneitä, kun ovat kaksi päivää juosseet porukalla pitkin peltoja.

Kuvassa meidän uusi upea aitaus, lampaat, sekä Anna-siskoni suomelapinkoiranpentu Viivi :)