Eilen oli jännittävä päivä, kun osallistuimme Ellin kanssa BH-kokeeseen. Elli aloitti juoksun 30.5. eli pari viikkoa ennen koetta, ja olin jo vähällä perua osallistumisen sen takia. Treenit sujuivat kuitenkin kivasti juoksusta huolimatta, joten päätin osallistua, ja näköjään se kannatti Juoksun takia suoritimme tottiksen ja kaupunkiosuuden viimeisenä, joten odotellessa ehti jännittää aika mukavasti. Aloitimme liikket kun parimme meni paikallaoloon. Kytkettynä seuraaminen meni aluksi huonosti, kun kärpäset pörräsi Ellin nokan edessä ja typy yritti napata niitä suuhunsa... Täyskäännöksen jälkeen kärpäset jäi vissiin matkasta ja homma alkoi sujua paremmin. Henkilöryhmässä tosin ote hieman herpaantui ja Elli halusi nuuskutella yhtä henkiköä. Vapaana seuraamisessa henkilöryhmä meni paremmin, kuin myös muutenkin seuraaminen ilman hihnaa oli paljon parempaa. Liikkestä istumisessa istui heti käskystä, mutta kun lähdin palaamaan Elliä kohti niin se meni maahan. Liikkeestä maahan meno ok, luoksetulo samoin, mutta eteen istumisen jälkeen ei tullut ekalla käskyllä sivulle, kun jäi vissiin odottamaan palkkaa tai jotain. Lopuksi sitten menimme paikalla oloon, joka meni hyvin. Elli oli maannut rauhassa ja hiljaa. Sen sijaan tuomarin puhuessa meille silloin kun koirat oli vieressämme, niin piippausta kyllä riitti... Pitäisi harjoitella Ellin kanssa enemmän myös "tylsiä" hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään. Mutta tottis meni läpi ja lähdimme Kiimingin keskustaan suorittamaan kaupunkiosuutta. Elli oli siellä rauhallinen, eikä reagoinut mihinkään pelokkaasti tai agressiivisesti, joten läpihän se koe sitten meni Kyllä oli mahtava fiilis, ja kaiken kruunasi se, että myös treenikaverimme Terhi&Senna ja Minna&Toope läpäisivät kokeen hyväksytysti! JES! Nyt sitten pitäisi miettiä uusia tavoitteita PK-rintamalla. Nähtäväksi jää, että olemmeko valmiita tämän vuoden puolella osallistumaan joko jälki- tai hakukokeeseen.

Tänään Elli lähtee taas Sannin mukaan paimennusleirille Kuttukuuhun. Elli oli Sannin ja Lillin mukana myös toukokuun leirillä ja hienosti oli kuulemma  toiminut myös Sannin ohjauksessa :) Minä olen nyt työharjoittelussa Kiimingissä olevalla lammastilalla, ja Elli on päässyt myös siellä lampaita paimentamaan. Elli on ollut  myös apuna ruokinnassa ja karsinoiden kuivittamisessa pitämällä lampaita pois tieltä, ettei ne juoksisi ahneuksissaan minun päälle. Elli on käytännön hommissa myös rauhallinen paimen, eikä kyllä lampaat joudu sen takia tuhaan stressaamaan. Elli kometaa lampaita vasta kun siihen on oikeasti aihetta, eikä muutenkaan turhia jahtaile tai ahdistele niitä. Heinäkuussa menen itsekin Kuttukuuhun leirille Ellin kanssa.

Viime viikonloppuna olimme Eetun kanssa PK-leirillä Rokualla. Majoituimme samaan mökkiin Sannin ja Lillin kanssa. Elli ei juoksun vuoksi päässyt mukaan tällä kertaa, mikä oli kyllä harmi, koska treenimaastot olivat aivan mahtavat. Treeniseura, eli muut leiriläiset olivat nekin parasta A-ryhmää :) Eetun kanssa trenasimme lauantaina hakua, jossa Eetu taas hauskuutti meitä kekseliäisyydellään. Unohdin kertoa maalimiehelle, että lähetän Eetun näytölle ilman liinaa, joten maalimies luuli ettei Eetu ollut tuonut rullaa minulle. Eetupa päätti sitten palkata itsensä maalimiehen lippiksellä, kun ei muuta palkka herunut, ja minäkin olin keskilinjalla Muut kaksi maalimiestä meni hyvin, ja Eetu sai lihapullansa ja Wubbansa ajoissa! Illalla kokoonnuimme laavulle, jossa hauskaa riitti erilaisten kilpailujen merkeissä. Luonnollisesti janoissaan ei kisoihin tarvinnut osallistua, siitä piti booli ja muut virvokkeet huolen :) Booliämpärin tyhjennyttyä kävimme mökeillä hieman siistiytymässä, ja jatkoimme iltaa hotellin ravintolassa karaokekisojen merkeissä. Sunnuntaina olimme jälleen treenikunnossa, ja Sannin kanssa teimme Lillille jäljen ja Eetulle esineruudun. Laitoin Eetun ruutuun paljon esineitä, muistaakseni 6 ja Eetu löysi ne kaikki. Olipas kyllä mukava leiri, ja Rokua leiripaikkana aivan huippu! Toivottavasti ensivuonna pääsemme uudestaaan sinne samalla porukalla.

Activedogin treenit ovat kesä- ja heinäkuun ajan tauolla. Kesäkauden viimeinen kerta jäi myös Ellin juoksun takia väliin. Saimme kuitenkin Marilta "luvan" aloittaa kisaamisen kesän aikana, ja treenata voimme itsenäisesti Kiimingin kentällä ja Hiukkavaaran hallilla. Juhannuksena olisi tarkoitus ensimmäiset agikisat korkata Hailuodossa, joten nyt kun BH:n jännittämisesti pääsin, niin voin alkaa niitä jännittämään Noh, onneksi mua ei agikisat ei yleensä jännitä läheskään niin paljon kuin kaikki tottishommat, joten ei tarvi aloittaa panikointia ainakaan jo viikkoa ennen kisoja...