Taas on päivitykset jääneet unholaan, vaikka ollaan treenailtu vaikka mitä :) Agiliyssä ollaan päästy käymään nyt kaksi kertaa viikossa, kun saadaan korvata kesäkauden poissaoloja. Treenien aiheina on ollut valssit, välistävedot, koomat jne. Ellillä on ollut kovasti vauhtia ja intoa treeneissa, hauskaa :)

Hakutreeneissäkin ollaan käyty. Eetun ja Ellin treenit on menneet molemmilla mukavasti. Ellille tehdään näytöt nyt avustettuna, eli maalimies kutsuu sitä tai juoksee karkuun, jotta saataisiin näytöille lisää vauhtia ja intoa. Rullan tuonnit on sujuneet hyvin. Harmi vaan kun ei ole oiken tuulisia ilmoja sattunut treeneihin, että olisi voitu harjoitella ilmavainun käyttöä. Elli kun on niin maavainuinen, että mieluusti yrittää jäljestää maalimiehille. Viimeksi tehtiin niin, että Elli oli ensimmäinen koira, ja laitettiin maalimiehet metsään takalinjaa pitkin kiertämällä. Metsässä ei siis ollut lainkaan jälkiä mitä olisi voinut seurata. Vähän se oli aluksi ihmeissään, mutta lähti kyllä sitten etsimään kun ei jälkiä löytynyt. Eetulla oli taas vauhtia ja intoa. Ei suostunut tulemaan edes tyhjältä pistolta pois, kun sai hajun takanurkassa olevasta maalimiehestä :D No, pääasia että on motivaatio kohillaan, ja Eetulle ei ole enää kisoja suunnitelmissa, joten treenit onkin enemmän hauskanpitoa sille kuin tavoitteellista treenaamista.

Sunnuntaina oltiin tallilla ja kerittiin lampaat. Melkonen tursakevilla niille olikin jo kasvanut! Nyt ne on sieviä ja puhtoisia. Kerinnän jälkeen päästettiin lampaat pihalle jaloittelemaan, mutta Elli ja Lilli vartioi niitä ulko-oven edessä eikä päästäneet juoksentelemaan :D Jami ja Eetukin on hyvää pataa lampaiden kanssa, niitä kiinnostaa enemmän kyllä lampaiden jätökset enemmän kuin ne itse. Aina jos silmä välttää niin livahtavat karsinaan herkuttelemaan papanoilla...

Tänään kävimme Ellin kanssa Kiikon kentällä ottamassa agia ja tottista. Aluksi otettiin Sannin kanssa agia. Tehtiin pujottelua, A:ta ja keinua. Muuten meni hyvin mutta kerran jätti pujottelussa viimeisen välin tekemättä. Sitten kentälle tuli muitakin, ja siirryttiin tottiksen pariin. Ellin kanssa otettiin seuraamista, liikkeestä istumista ja maahanmenoa sekä ryhmäpaikallaolo. Tokon paikallaolot on kyllä jännittäviä, kun on vieraitten koirien kanssa eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Hyvin meni kuitenkin, vaikka alussa parilla koiralla meinasi vähän erimielisyyksiä ollakin. Elli makasi rauhallisesti eikä edes vilkuillut muita koiria :) Kentällä oli myös Marjo Hukan kanssa, joka on Ellin velipuoli. Elli oli hassu kun meni itse nuuskimaan ja moikkaamaan Hukkaa, vaikka se ei normaalisti juuri muista koirista välitä. Ehkä se tunnisti sukulaisen vaikka ei ole Hukkaan aikaisemmin tavannut ;)

Ens viikon lauantaina ois tarkoitus osallistua taas agikisoihin Ellin kans. Luvassa on siis ainakin kontaktien hiomista vielä ennen kisoja, ja ens viikolla meillä onkin AD:n treenit perjantaina, joten siellä saadaan vielä viimehetken treenit juoksennella.