Tässäpä hieman selostusta tämän viikon treeneista :)

Tiistaina käytiin Eetun kans agilityssä. Meillä oli helpohkon oloinen 1-luokan rata, joka teimme kaksi kertaa peräkkäin. Vauhtia piisasi jälleen. Ongelmia oli pujottelun aloituksessa, jälleen kerran, ja eka kerralla Eetu hyppäsi renkaan ja kehikon väistä. Muuten sujui ihan jees :)

Torstaina oli Ellin tokotreenien vuoro. Teimme paikalla oloa, luoksetuloa, hyppyä ja ohitus harjoituksia. Itsekseen harjoittelin vielä seuraamista ja kaukokäskyjä. Ellin seuraaminen alkaa olla oikein kivalla mallilla, silloin kun se maltaa keskittyä. Välillä kuitenkin muut koirat vie voiton ja se yrittää säntäillä niitten luo. Suurimman osan ajasta kyllä keskittyy hienosti, mutta jos itse olen passiivinen niin se alkaa tarkkailla heti muita. Pitää siis ryhdistäytyä ja olla itse tarkkana koko ajan.

Tänään oli sitten Active dogin agiliitojen vuoro Ellin kanssa. Aloitimme puomin alastulo-kontaktin treenauksella, eli laitoimme makupalakupin n. metrin päähän alastulosta, houkuttelimme koiran hyppäämään alastulo kontaktille, pysäytimme sen niin että etutassut on maassa, kehut ja vapautus makupalalle. Yhtä aikaa teimme itsenäisesti mutkalla olevaa putkea ja pujottelua. Ellillä alkoi jo vähän löytymään rytmiä pujotteluun, ja tosi hyvin piti pään alhaalla ja suunnisti kohti makupalaa, joka  oli maassa parin metrin päässä keppien jälkeen. Sitten otimme kolmen hypyn suoraa. Mari piti koirasta kiinni ja itse menin kolmen hypyn taakse kutsumaan sitä. Hienosti meni! Sitten aloimme pikkuhiljaa siirtyä lähemmäs koiraa ja lopulta aloitimme ohjaamisen jo 1. esteen takaa. Hienosti Elli painatti suoraa matalien hyppyjen yli makupalakupille. Lopuksi otimme vielä pussia ja rengasta. Kummassakaan ei ongelmia, hyvin meni pussinkin ja kagas oli alusta asti maassa :)