Pääsimme Ellin kanssa sittenkin active dogin agilityn alkeiskurssille :) Saimme oikein teho startin kun tänä viikonloppuna oli treenit lauantaina ja tänään sunnuntaina. Seuraavat treenit on sitten kahden viikon päästä. Eilen meillä oli kouluttajana Mari Kaplas, ja treenasimme pöytää, pujottelua, hyppyä, putkea, ja lopuksi hyppy-putki suoraa. Elli oli tosi innokas ja olisi halunnut mennä esteille muidenkin vuorolla. Kaikki esteet sujuivat hyvin, ja hypyt ja pöytä olivat vielä ihan matalia kun suurin osa koirista oli alle vuoden ikäisiä.

Tänään meillä oli kouluttajana Mikko Aaltonen, ja treenasimme puomia, pujottelua, pöytää, pussia, sekä hyppy-hyppy-putki suoraa. Elli rynnisti puomille vauhdilla eikä epäröinyt ollenkaan vaikka ei ole isoa puomia ennen mennyt. Myöskin pussi sujui hienosti, ja pääsimme jo siihen vaiheeseen että kangas on maassa ja minä ohjaan Elliä sivulta. Hyppy-hyppy-putki suora sujui myös hyvin,  Elli vaikuttaa jo lupaavalta putki-hullun alulta ;) Ja vauhtia tulee varmasti tässä koirassa riittämään. Tosi huippua kun päästiin activelle treenaamaan alusta asti, niin ei tule itse kämmäiltyä ja opetettua esteitä väärin :)

Torstaina kävimme Okk:n tokotreeneissä, jossa tällä kertaa aiheena merkki ja kaukokäskyt. Merkkiä otimme Ellin kans ensimmäistä kertaa, ja teimme sitä niin että vein makupalan merkin taakse, ja naksautin kun Elli meni syömään sitä. Sitten annoin seiso-käskyn ja menin itse palkaamaan sen. Hyvin meni oppi perille ja pääsin lähettämään Elliä merkille jo vähän kauempaakin. Kaukoissa teimme istu-maahan-istu sarjaa. Maasta istumaan nousu tarvii enemmän treeniä, kun Elli monesti lösähtää maahan "lonkka-asentoon" eikä siitä meinaa nousta ekalla käskyllä. Pitäis ehtiä palkata se maahan menosta jo ennen kuin se muuttaa asentoa.

Tiistaina oli Eetun agility-treenit. Teimme koukeroista rataa jossa oli vain hyppyjä ja putkia. Eetulla oli hulluna vauhtia ja minulla täysi työ muistaa rata ja pysyä koiran mukana :) Itsekseen sitten treenattiin pujotteluun menoa eri kulmista.