Ellin kanssa ollaan nyt ryhdistäydytty tottiksen suhteen ja treenaamme peräti kaksi kertaa viikossa ohjatuissa ryhmissä. Sunnuntaisin meillä on siis Jenni Ojalan tokovalmennus Activella, ja maanantaisin käymme Saaran tallilla Opkyn tottiskurssilla. Ellin seuraamisessa ollaan paneuduttu erityisesti täyskäännökseen, jossa onkin tapahtunut parannusta. Activen treeneissä ollaan tehty paljon häiriöjuttuja, ja eritysen pahaksi häiriöksi Ellille on havaittu lentävät noutokapulat, joita se ei saa noutaa. Opkyn treeneissä ollaan panostettu sivullaistumiseen, jossa Ellillä on paha tapa vinkua ja tökkiä minun kättä silloin, kun mitään ei tapahdu. Tässäkin asiassa on saatu edistystä aikaan. Oikeastaan kaikissa liikkeissä on vielä vähintään pientä viilaamista, joten hyvä kun nyt päästään käymään eri kouluttajien opissa, ja tosi hyviä vinkkejä ollaan saatu molemmista ryhmistä.

Sanni on treenaillut Ellin kanssa agilityä itsenäisesti ja välillä myös Activen ryhmissä. Tänään Elli pääsi taas ryhmään mukaan. Olemme huomanneet, että Sannin kanssa Elli tarvitsee enemmän kehumista ja kannustusta radalla, tai muuten se menee epävarmaksi virheistä. Tänään treenit sujuivat minun silmään ihan mukavasti, eikä virheetkään Elliä lannistaneet :) Treenien jälkeen menimme lenkille Sannin koirien ja mukaan tuli myös Netta koiriensa kanssa. Alkulenkki sujui ihan hyvin, mutta loppumatkasta Elli ja Kuura ottivat matsin lauman herruudesta. Ellihän on aika kova määräilemään uroksia, jos ne eivät käyttäydy hänen mielensä mukaisesti. Nyt en kuitenkaan ehtinyt nähdä mistä tappelu alkoi, mutta Elli lopetti tappelun kun Sanni ensimmäisenä ehti koirien luo. Kuura olisi vielä jatkanut rähinöintiä, mutta Netta sai sen kiskottua pois. Elli oli aika hölmistyneen näköinen, kun sai urokselta turpiin. Kummallekaan ei onneksi tullut mitään haavoja tappelusta. Ärsyttävää vaan, kun Elli on viime aikoina ollut niin sosiaalinen muille koirille, että nyt joutui tappeluun. Pitää koittaa saada lähiaikoina mukavia lenkkikavereita, ettei tuosta jäisi mitään kaunoja Ellille.

Tässäpä vielä muutama viikko sitten otettuja kuvia Ellin treeneistä ja leikeistä Lillin ja Emman kanssa :) Elli on kasvattanut talveksi oikein muhkean turkin, ainakin kesään verrattuna.