Sunnuntaina lähdimme Vaalaan aussieleirille. Majoituimme Sannin ja Lillin kanssa samaan huoneeseen. Eka ilta kului lenkkeilyn, saunomisen ja illanvieton merkeissä :) Lenkillä törmäsimme Jatsiin ja Rommiin omistajineen, ja jatkoimme lenkkiä porukalla. Koirat tulivat hyvin toimeen ja Elli ja Lilli säästivät Rommi-herrasmiehen turhilta höykkyytyksiltä :) Joskus kun nämä meidän tytöt ovat turhan tiukkiksia uroksille, mutta näköjään osaavat käyttäytyä kun uros ei niitä yritä liikaa liehitellä.

Maanantai aamuna osallistuimme Eija Heinosen tottiskoulutukseen. Ensimmäisen koiran treenin katseltuani meinasin jo jänistää koko hommasta, koska huomasin että kouluttajan koulutusmetodit olivat välillä vähän omien tapojeni vastaisia. Päätin kuitenkin osallistua, ja ihan kivasti meidän treenit meni. Valitsin liikkeiksi seuraamisen ja eteenmenon. Seuraamiseen sain vinkkejä siitä, miten lähtä kasvattamaan seuraamisen matkaa ilman, että koiran vire ja kontakti laskee. Eteenmenossa aloitimme ihan alusta käyttäen apuna pallokonetta, joka viskasi Ellille pallon palkaksi. Illalla menimme tekemään jälkeä omatoimiporukalla. Ellille tehtiin n. 700m jälki kuudella kepillä. Yksi keppi jäi metsään, mutta muuten meni hyvin. Tahti oli rauhallinen ja muut kepit ilmaisi itsenäisesti :)

Tiistaina olimme aamupäivän hakuryhmässä. Kouluttajana oli Tanja Siniluoto. Ellin ongelmana on ollut rullan tyrkyttäminen maalimiehelle, epävarmuus näytölle lähdöissä, sekä näöllä etsiminen. Aluksi näytimme Sannin kanssa miten olemme ilmaisua tehneet ja sain paljon hyviä neuvoja miten edetä jatkossa. Näytölle lähdöissä kokeilimme sitä, että maalimies lähtee juoksemaan ennen kuin lähetän Ellin näytölle. Tämä toimi tosi hyvin. Sain myös ohjeita tuuliharjoituksiin, jotka voisivat auttaa Elliä ilmavainun käytössä. Yhteensä otimme muistaakseni kuusi maalimiestä, ja homma alkoi parantua silmissä :) Illalla teimme vain omatoimi agilitya, keskityimme pujotteluun ja kolmen hypyn suoralla eteenmenoon.

Keskiviikkona olimme Karoliina Moilasen jälkikoulutuksessa. Ellille tehtiin n. 500m jälki kuudella kepillä. Elli toimi aivan mahtavasti ja kaikki kepit löytyivät. Saimme myös vähän lisähäiriötä läheisellä tiellä lenkkeilevästä koiralaumasta, mutta se ei Elliä haitannut :) Elli oli tällä jäljellä normaalia vauhdikkaampi, ja Karoliina neuvoi minua liinan käytössä, jotta saisin vauhtia hitaammaksi. Iltaohjelmassa meillä oli KVG Vaala Open Show. Elli esiintyi ruoskahäntä-lookissa, eikä sijoitusta mustien narttujen luokassa herunut :)

Torstai aamuna kokeilimme vepeä :D Eipä ole vielä toista lajia ollut, jossa Elli olisi käynyt näin kuumana! (luulee vissiin olevansa noutaja...) Aluksi heittelin vesilelua Ellille, ja typy haki sitä hullulla innolla etujalat vettä räiskyttäen. Kun pahimmat paineet oli saatu purettua, alkoi uintitekniikka parantua. Seuraavaksi kokeilimme kumiveneen kyydissä olemista, ja hienosti sujui sekin :) Kolmantena juttuna oli veneestä hyppy ja uiminen rantaan. Sanni lähti Ellin kanssa veneeseen, ja minä jäin rannalle. Eka kerralla Elli hyppäsi täysillä veneestä ja teki melkoisen sukelluksen. Toisella kerralla empi jonkin aikaa ennen hyppyä (sukellus ei vissiin ollut niin kivaa), mutta hyppäsi ja ui reippaasti rantaan. Vepe olisi kyllä mahtava laji Ellille, mutta tässä vaiheessa emme sitä ala kunnolla harrastamaan, koska meillä on niin monta muutakin lajia.

Iltapäivän treeneissä olimme taas Karoliinan jälkiryhmässä. Tämän treenin aiheena oli terävät kulmat. Ellillä oli M-kirjaimen muotoinen n. 400 m pitkä jälki neljällä kepillä. Ensimmäinen terävä kulma meni vähän plörinäksi, kun olin liinan kanssa ihan sotkussa puitten ympärillä. Onneksi oli kouluttaja mukana, joka rauhoitti häsellystäni ja päästiin jatkamaan hommia. Kaikki kepit löytyivät ja kaksi muuta kulmaa menivät huomattavasti paremmin.  Illalla meillä oli leirikisa agilityn merkeissä. Osallistuimme Ellin kanssa Jokeri-radalle, jossa voittaja oli se, joka suorittaa eniten esteitä minuutin aikana. Suoritimme Ellin kanssa 34 estettä, jolla sijoituksemme oli 3. Koirakoita oli yhteensä 21, joten olin hyvin tyytyväinen suoritukseemme :) Elli myös kuunteli ohjaustani hyvin hirveästä kaahotuksesta huolimatta, eikä kertaakaan kiertänyt esteitä eikä rimoja pudonnut.

Perjantaina kävimme vielä omatoimisesti treenaamassa esineruutua. Ruutumme oli n. 60 m pitkä ja 30 leveä kaistale. Ellin ruutuun vietiin kolme vierasta esinettä. Tällä kertaa tajusin lopettaa kahteen esineeseen, kun Elli irtosi hienosti ja muutenkin työskenteli hyvin ruudussa. Kotimatkalla saimme viestin, että hevoseltamme oli mennyt jänne, joten se joutuu nyt pitkälle sairaslomalle :( Päätimme hankkia Vikelle kaveriksi lampaita, koska sillä ei ole nyt toista hevosta kaverina, ja saikulla se pitkästyisi varmasti yksin tallissa. Paimennustreenien kannaltahan tämä on ihan mahtava juttu, koska nyt voimme treenailla paimennusta kotitallillamme :) Pistimme siis toimeksi, ja noin kolmen tunnin kuluttua lampaittenhankkimispäätöksestä ne olivat meidän tallissamme :D Huomenna lähetäänkin sitten ostamaan lammasverkkoa, ja maanantaina on sitten paperihommien vuoro. Lampaitten ostamiseen kun liittyy pieni paperisota, ennen kuin ne virallisesti on meidän. Lampaita meille tuli neljä ja ne kaikki ovat uuhia. Keksimme niille jo nimetkin, jotka ovat Jasmin (ruskea), Tukko (musta/harmahtava), Susan (isompi kirjava) ja Ruusunen (pienempi kirjava).