Lumien sulamisen myötä ollaan päästy korkkaamaan myös jälki- ja esineruututreenit. Harrastelua rajoittaa tosin tällä hetkellä minun raskausvaivat, mutta pikkutreenejä ollaan tehty vointini mukaan. Hakutreenit jätettiin jo tauolle kokonaan, kun siellä tulee niin helposti rehkittyä liikaa, eikä maalimiehenä kyykkiminen tunnu enää hyvältä. Tokokurssi loppui activella, mutta tottista ollaan käyty senkin jälkeen muutaman kerran treenaamassa. Sanni on käynyt Ellin kanssa agilitytreeneissä viikottain, ja nyt Elli on päässyt myös ohjattuihin treeneihin kun Lillillä on juoksu. Luonnetestiin osallistumisen jouduin perumaan kun verenpaineet on noussut nyt viikon sisällä aika paljon, niin en saa enää niin pitkälle reissulle lähteä. Syksyllä olisi tarkoituksena sitten Elli viedä testiin, jos vaan saadaan paikka kohtuullisen matkan päästä ja sopivilla tuomareilla :)

Kevään ekat esineruututreenit menivät oikein hyvin. Tallasimme n. 30*50m kastaleen, johon laitoimme neljä esinettä. Elli haki kaksi kauimmaista esinettä, jotka se toi minulle hyvällä vauhdilla :) Enempää en Elliltä vaatinutkaan, kun nämä meni niin hyvin. Ensimmäinen jälki tälle vuodelle tehtiin vappuaattona. Tein n. 300m pitkä jäljen, jossa oli n. 10 m jana, kaksi kulmaa ja jälki loppui keppiin. Janalla Elli lähti oikeaan suuntaan, mutta pyöri hetken ympyrää ennen kuin lähti jatkamaan jälkeä. Kulmat hyvin ja kepin ilmaisi itsenäisesti. Kepistä sitten kunnon bileet ja lihapullia naamaan :) Tavoitteena olisi saada Ellille enemmän keppimotivaatiota, joten nyt kevään teen luultavasti tuommoisia lyhyehköjä jälkiä, jotka loppuvat keppiin, ja niistä sitten bileet pystyyn :) Katsotaan josko tämä auttaisi parantamaan jälkihullun keppimotivaatiota.

Tottista käytiin viime viikolla ottamassa Tassutörmällä. Harjoittelimme myös laukauksia, joille Elli ei leikin tunnelmissa korvaansa lotkauttanut. Uutena juttuna otimme A-estenoutoa, jossa Elli ei meinannut käsittää, että sen voi ylittää myös kapula suussa. Tätä pitää muistaa treenailla, harmi vaan kun esteitä ei missään lähikentillä ole. Lisäksi treenailtiin mm. seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, hyppynoutoa ja paikallaoloa. Vappuaattona Emma ja Lilli tulivat meille hoitoon, ja Emmasta on kyllä tullut Ellin uusi bestis :) Tytöt jaksoivat painia ja leikkiä monta tuntia Lillin tyytyessä mököttämään, kun äiti kehtasi jättää hänet meille taas hoitoon :D

Agiliitoa Elli treenasi Sannin kanssa  AD:n ohjatuissa treeneissä perjantaina ja tänään tiistaina. Perjantain treenit menivät oikein mallikkaasti, mutta tänään piti vähän enemmän säätää Sannin ohjausta Ellille sopivaksi. Sanni tekee jotain asioita erilailla kuin minä, joten ne saavat Ellin pään välillä pyörälle. Mutta pääasia että hauskaa riittää ja Elli saa jatkaa mukavaa harrastusta minun vaivoistani huolimatta :) Lämmittelylenkillä meitä vastaan tulivat Maissi ja partispoika Soppa, joiden kanssa käppäilimme sitten takaisin kentällä. Soppa oli Ellin mielestä aivan ihana, kun se totteli heti Ellin "älä tule iholle"-mulkaisuja, eikä yrittänytkään lähennellä Elliä :) Herrasmiehen kohteliaasta käytöksestä ihastuneena Elli saikin kunnon juoksuhepulit ja teki Sopalle leikkiinkutsujakin vähän ajan päästä :D Aika harvinaista tällainen käytös Elliltä vieraita uroksia kohtaan, mutta kiva että pojatkin joskus kelpaavat leikkikaveriksi.