Eilen oli Active Dogin erikoisjatkokurssin viimeinen treenikerta. Meillä oli kaksi vauhdikasta radan pätkää, joissa oli vain hyppyjä ja putkia. Itsekseen treenattiin a-estettä ja pituutta. Eka rata meillä meni oikein kivasti, mutta toisella radalla Elli hyppäsi ensimmäisen esteen riman päälle ja lensi ihan mukkelis makkelis. Elli on ruvennut tarjoamaan lähdössä maahanmenoa, vaikka jätän sen istumaan. En ole siihen puuttunut aiemmin, pääasia että pysyy lähdössä. Mari sanoi, että jos Elli menee maahan lähdössä, niin se pitää jättää reilusti kauemma ensimmäisestä hypystä. Elli hieman säikähti törmäystä, ja sen jälkeen hyppäsi esteet liioitellun korkealta, tai yritti kiertää hypyt. Pitää nyt käydä treenailemassa hyppyjä, kun meillä on muutaman viikon tauko treeneistä. Syyskuun lopussa sitten treenit jatkuu, kun uudet kurssit alkavat. Me saatiin ilmoittautua jo valmennusryhmiin, saapa nähdä miten käy ;)

Tänään käytiin Mekun kanssa Valkeisjärvellä treenaamassa esineruutua. Eetulle vietiin neljä esinettä, mutta ensimmäisen löydettyään sen into vähän loppui, ja se ei enää irronnut tarpeeksi kauas. Meku kävi sitten heiluttelemassa yhtä esisneistä, ja vauhtia alkoi taas löytyä :)

Ellille vietiin kaksi esinettä, niin että se näki kun Meku vie esineet ja leikki niillä :) Ensimmäinen löytyi helposti, mutta toiselle lähteminen oli hankalampaa. Lähdin sitten Ellin mukaan alueelle, ja löytyhän se toinenkin sieltä. Pitäisi saada Elli hoksaamaan, että alueella on useampia esineitä, vaikka niitä sinne ei kukaan viekään edellisen jälkeen. Positiivista oli se, että Elli ottaa esineet heti suuhunsa kun löytää ne, ja lähtee itsenäisesti tuomaan ne minulle. Palautusvahti on myöskin kohdallaan, ja osaa luovuttaa esineet jo käteen :)