Jopas on taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Pitää siis yrittää muistella mitä kaikkea on hommailtu :) Lauanataina 3.9. kävimme Marjon luona Ghosteye's tapaamisessa. Olipas kiva nähdä Ellin sukulaisia pitkästä aikaa, sekä muutamia ihan uusiakin tuttavuuksia. Lisäksi siellä oli ihanat Mindyn pennut, jotka kyllä oli juuri suloisimmassa nallukkaiässä :) Onneksi oli Jade mukana muistuttamassa että meille ei nyt voi tulla pentua! Timo otti koirista hienoja kuvia , tässäpä Ellistä yksi:

Lauantaina pakkasimme Sannin kanssa Ellin ja Lillin autoon, ja ajelimme Iisalmeen testauttamaan kauhukaksikon luonteet :) Tuomareina oli Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Etukäteen olin ajatellut, että Elli tuskin suuremmin vastaa hyökkäyksiin, koska se on niin avoin ja rakastaa kaikkia ihmisiä. Toisin kuitenkin kävi, nimittäin Ellihän näytti että siltäkin löytyy tarvittaessa myös terävyyttä ja puolustushalua. Samoin luoksepäästävyyden aavistuksen pidättyväinen oli yllätys, koska normaalisti Elli on suorastaan ärsyttävän syliintukeva vieraita ihmisiä kohtaan. Muuten testi menikin aikalailla niin kuin olin odottanutkin. Lilli ja Elli saivat muuten täysin saman tuloksen, paitsi Lillin luoksepäästävyys oli 2b, eli luoksepäästä, hieman pidättyväinen. Tässäpä taas nähtiin, että kaksi hyvin erilaista koiraa voi saada samat pisteet samoista osa-alueista :) Siksi onkin hyvä kuvata videolle luonnetestit, koska pelkät numerot eivät kovin tarkkaa kuvaa koiran käyttäytymisestä eri tilanteissa anna. Ellin pisteet olivat:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2 a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukausvarma +++
+159 p. Hyväksytty

Ja videolla Ellin luonnetesti näyttää tältä:

 

Ellin juoksun loputtua pääsimme taas jatkamaan agilityä Active dogilla, ja hyvin on homma taas lähtenyt käyntiin. Kun vaan minun ohjaus on kunnossa niin Elli kyllä toimii kuin ajatus :) Treeneissä olemme tehneet mm. päällejuoksuja, takaakierto-valsseja, jaakotusta, takaaleikkauksia yms. Vielä kun oppisi itse paremmin suunnittelemaan, että mitä ohjauskuviota kannattaa käyttää missäkin tilanteessa. Eilen kävimme kisaamassa OKK:n kisoissa ensimmäiset 2-luokan kisamme, ja eipäs yhtään hullummin mennytkään. Eka startista saimme heti 0-tuloksen, jolla irtosi myös LUVA ja voitto! Muutama kaarros meni pitkäksi, mutta pysyimme silti ihanneajan sisällä :) Toinen startti oli hyppyrata, jolta tulokseksi 5 kun ohjasin huonosti ja Elli ajautui yhden hypyn ohi. Tässäpä ois linkit kisaratoihin jos joku haluaa katsella: