Maanantaina oli viimeinen active dogin treeni ennen kesätaukoa. Ryhmämme jatkuu taas elokuun alussa. Treenasimme tällä kertaa poispäin käännöstä, sylikäännöstä ja takaaleikkausta. Minulla oli aluksi taas vaikeuksia ohjata oikein, mutta Marin ohjeiden avulla saatiin käännökset onnistumaan :) Takaaleikkaus onnistui tosi hyvin heti kerralla. Sitten siirryimme rataharjoituksiin. Ensimmäisen radan tehtävänä oli takaaleikkauksen kokeileminen radalla. Alku tökki hieman, mutta lopulta saimme tehtyä tosi hyvän leikkauksen :) Toisella radalla kertasimme taas tiukkoja valssikäännöksiä. Teimme radan pätkissä, että pääsin palkkaamaan jokaisesta käännöksestä. Itsenäisesti treenasimme A:ta ja pujottelua. Pitää yrittää nyt tauon aikana käydä mahdollisimman usein treenaamassa itsenäisesti. Elliltä kyllä hommat sujuu, mutta minulla unohtuu niin nopeasti opitut asiat ;)

Tänään menimme hakuporukan kanssa tekemään esineruutua. Minulla oli Eetu ja Elli mukana. Ensimmäiseksi pääsi hommiin Eetu. Ruutu oli n. 40x50m. Esineet olivat molemmissa takakulmissa ja keskellä. Oikean puolen ja keskimmäinen esine löytyi hyvin, ja Eetu toi ne vauhdilla ja innokkaasti. Viimeinen, eli vasemman puoleinen esine tuotti päänvaivaa. Eetu ei lähtenyt enää tarpeeksi kauas, vaan jäi jumittamaan alueen puoleenväliin. Se kuitenkin haisteli siinä kovasti eikä vaikuttanut väsyneeltä. Minun piti sitten mennä ruutuun lähettämään Eetu sen alueen yli, ennen kuin viimeinen esine löytyi.

Ellin kanssa menimme noin puoleenväliin ruutua, ja Meku vei esineen takarajalle. Kun Meku palasi takaisin niin lähetin Ellin etsimään. Hienosti löytyi esine ja vauhdilla tuotiin minulle. Palkaksi leikittiin esineellä, ja verilättyäkin oli palkkana, mutta sen Elli mutusteli hitaasti eikä vissiin siitä kauheasti tykännyt. Teimme vielä kolme toistoa niin, että joka kerta lähetin Ellin vähän kauempaa. Kaikki onnistui hienosti, ja viimeisellä kerralla juoksin sitten ihan alueen etulaitaan. Siellä sitten superleikki, ja lopuksi kokonainen verilätty palksi, joka nyt upposi paremmin. Elli vissiin aatteli ettei kesken hommien passaa alkaa syöpöttelemään kun täällä on vielä paljon esineitä hukassa ;)